Christian Sanders © 2019Christian Sanders behaalde in 2010 zijn bachelor diploma aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2015 slaagde hij met een 9+ voor zijn masterstudie aan het conservatorium te Utrecht bij Klara Würtz waar hij de tweede pianoconcert van J. Brahms samen met het USC (Utrechtsch Studenten Concert) onder leiding van dirigent Bas Pollard heeft uitgevoerd. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität Wien waar hij zich als uitvoerend musicus verder ontwikkelde in de beroepspraktijk en slaagde voor het prestigieuze Certificate of Performance Program. Christian volgde masterclasses bij onder anderen Rian de Waal, ook nam hij succesvol deel aan een groot aantal concoursen. Op de Internationale Rosario Marciano Competition 2017 te Wenen ontving hij een speciale prijs voor de beste interpretatie van een compositie van F. Schubert.

Christian Sanders heeft ook deelgenomen aan diverse muziekfestivals: Twee keer aan het Orlando Festival in Kerkrade dat gespecialiseerd is in het werken met musici die optreden in ensembles, en in het Mimir Kamermuziekfestival in Fort Worth Texas waar hij het Brahms F-mineur kwintet speelde. Momenteel werkt Christian samen met de Duitse violist en componist Thomas Schüler (Wiener Konzertduo) die aan de Universiteit in Wenen studeert, de Slovaakse violiste Lucia Harvanova en Bulgaarse celliste Liliana Kehayova (Bartholdy trio) en met violiste Patricia Kuijk (Duo Patricia en Sanders). Sinds kort is Christian ook een cross-over project aangegaan met popzangeres Marja Adams.

In maart 2019 heeft Christian Sanders zijn debuut CD geproduceerd met Impromptus van F. Schubert. Deze zijn verkrijgbaar via zijn website: www.christiansanders.nl of na zijn concertuitvoeringen.
Christian Sanders 24 september 1988, Groningen.
Biography Engels
Home